Az ESN - Erasmus Student Network - egy nemzetközi non-profit, önkéntes diákszervezet, amelynek célja az Erasmus+ programban résztvevő külföldi cserediákok társadalmi integrációjának elősegítése.

Az ESN BME szekció 2000 óta működik a Műegyetemen és félévente 350-450 külföldi cserehallgatót fogad a világ minden tájáról.

Megérkezésüktől elutazásukig változatos és szórakoztató programokat (kulturális és sport rendezvényeket) nyújtunk nekik. Szemeszterenként több, mint 40 programot szervezünk nekik, köztük többnapos, egy napos, fél napos illetve esti programokat.  A programok szervezésén kívül folyamatos támogatást is nyújtunk számukra legyen szó a kezdeti nehézségekről (lakáskeresés, Neptun) vagy a félév közben jelentkezőkről (orvos, utazási lehetőség ajánlása).

Emellett szervezetünk szerepet vállal a magyar és külföldi hallgatók közötti kapcsolat elmélyítésében is. A Tandem program keretében belül például fejleszthetitek nyelvtudásotokat és közben jobban megismerhetitek egy másik ország kultúráját. A Mov’in Europe keretein belül pedig igyekszünk minél több hallgatót tájékoztatni a mobilitási lehetőségeikről.

Az ESN BME-nél központi szerepet kap a tagok személyes fejlődése. Az új tagoknak bevonásukat követően tréningeken és nemzetközi konferenciákon való részvételre nyílik lehetőségük. Ezen felül Európán belül kedvezményesen utazhatnak a szervezett kirándulások alkalmával.

Miért éri meg csatlakozni?

Ez egy remek lehetőség arra, hogy

  • a tantermeken kívül is gyakorold/fejleszd meglévő nyelvtudásodat,
  • új barátokat szerezz a világ bármely pontjáról: Amerikától - Európa számos országán át - Koreáig mindenhonnan vannak diákjaink,
  • felkészülj külföldi tanulmányaidra,
  • fejleszd szervezési készségeidet,
  • belföldi és külföldi tréningeken vegyél részt,
  • megéld itthoni Erasmusodat.  

Ha szeretnél egy lendületes csapathoz tartozni vagy csak felkeltettük érdeklődésedet, akkor várjuk jelentkezésedet a [email protected] e-mail címen!

ESN BME Mentor Team